terpstra muziek (sponsor)

Terpstra Muziek sponsort de hoofdprijs van €500 voor de winnende groep in categorie 3, klassiek/wereldmuziek. Terpstra Muziek is dé muziekwinkel van Noord-Holland met een gigantisch aanbod in muziekproducten, gespecialiseerd in blaas- en slaginstrumenten.

vrienden van muziekschool amsterdam (sponsor)

De Vrienden van Muziekschool Amsterdam dragen er aan bij dat zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen en jongeren het plezier van muziek maken kunnen ontdekken, en hun talent kunnen ontwikkelen.

de concertzender (partner)

De winnaars van de verschillende categorieën ontvangen naast de hoofdprijs óók een optreden op De Concertzender. De Concertzender is een digitale radiozender die klassieke muziek, oude muziek, jazz, wereldmuziek, chanson, nieuwe muziek en popmuziek uitzendt. De zender beperkt zich niet tot populaire stromingen en bewandelt ook de minder gebaande paden. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ wordt de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voorgeschoteld, van gekend tot nog ongekend en in alle maten en soorten. Zo biedt de Concertzender een grenzeloos muziekpodium, voor de échte muziekliefhebbers.

kunstbende (partner)

De groep die in categorie 2 pop/jazz wint, plaatst zich(mits de groep aan de voorwaarden voldoet) direct voor de Amsterdamse voorronde van Kunstbende op 14 mei. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Winnaars van Kunstbende worden begeleid om hun talent verder te ontwikkelen en kunnen hun vaardigheden tonen op een groot podium.

at5 (partner)

De winnaars van de Online Battle, die vooraf ging aan de Amsterdamse Muziekprijs 2017, wonnen een live optreden in het programma Straten van Amsterdam op AT5. De lokale Amsterdamse televisiezender die uitzendt onder de licentie van SALTO. AT5 wordt dagelijks door 300.000 mensen in de regio Groot-Amsterdam bekeken. De zender werd op 1 april 1992 opgericht. Begin 2012 werd AT5 overgenomen door Het Parool, RTV Noord-Holland en de AVRO. In september van dat jaar trad Bart Barnas toe als hoofdredacteur, die sinds 2013 tevens hoofdredacteur van RTV Noord-Holland is. AT5 is landelijk te ontvangen via kabel, DSL en glasvezel. Verder is de zender te zien op een gedeeld kanaal via het DVB-T-netwerk van Digitenne, en via de satelliet in het familiepakket van CanalDigitaal.