Bijlmer Steelband Kids

(winnaar cat. t/m 11 jr)

De groep speelt sinds ca. 1 jaar samen in het kader van na-schoolse activiteit op Basisschool Bijlmerdrie Kantershof Amsterdam ZO.

Check hier een filmpje van Bijlmer Steelband Kids.

Robin en Simon de Smit

(winnaar cat. 12 t/m 16 jr)

Simon (13) en Robin (16) zijn broer en zus. Zes jaar geleden begonnen ze met piano -en vioolles aan Muziekschool Amsterdam. Ze spelen samen in hun schoolorkest. Daarnaast zit Simon bij Klezmergroep Klezmagic Junior, waar hij ook klarinet speelt. Robin treedt regelmatig op met het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO). Sinds dit jaar zit ze ook in een kwartet van de Jonge Strijkers. Vorig jaar voerden Robin en Simon voor het eerst samen een stuk op; de Sonatine in D van Schubert. Dat smaakte naar meer! Dit jaar spelen ze daarom de Sonatine van G van Dvořák.

Check hier een filmpjevan Robin en Simon de Smit.

Harperdammers

(finalist cat. t/m 11 jr)

De Harperdammers zijn zeven harpleerlingen van Muziekschool Amsterdam. Hun leeftijd varieert tussen de negen en veertien jaar. Alle leerlingen zitten op de talentopleiding van Muziekschool Amsterdam: de Academie Klassiek. En denk maar niet dat de HarperDAMmers alleen op AmsterDAM gefocust zijn. Vorig jaar traden ze bijvoorbeeld ook op in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Check hier een filmpje van Harperdammers.

Jonge Strijkers Amsterdam – kwartet

(finalist cat. t/t 11 jr)

De 4 strijkers van dit kwartet (o.l.v. Judith van Driel) spelen allemaal ook in het ensemble van de Jonge Strijkers Amsterdam (artistiek leider: Naomi Bach, dirigent: Nico Schippers) en hebben afgelopen december een prachtig concert gespeeld in het Tobacco theater in Amsterdam met o.a. ‘Sea Waves’, opgevoerd samen met de componist en violist Maias Alyamani, en trompetist Miroslav Petkov.

Check hier een filmpje van Jonge Strijkers Amsterdasm – kwartet.

F-Luitjes

(finalist cat. 12 t/m 16 jr)

De F-Luitjes bestaat al 30 jaar, uiteraard in steeds wisselende samenstelling. De naam is gekozen omdat de F-Luitjes de harde kern zijn van blokfluitspelend Amsterdam, zoal de F-Side supporters dat waren voor Ajax. Daarnaast zijn luitjes kleine mensen, dus kinderen. Samengevoegd vormt de naam natuurlijk ‘Fluitjes’! Ons grootste succes ooit was het winnen van de finale van het concertgebouwconcours.

Check hier een filmpje van de F-luitjes.

Klezmagic Junior

(finalist cat. 12 t/m 16 jr)

De vrolijke kids van Klezmagic Junior spelen klezmermuziek en muziek uit Oost-Europa. Luister naar de speciale Balkan akkoorden en ritmes waarmee de mooiste dans- en feestmuziek wordt opgebouwd!

Check hier een filmpje van Klezmagic Junior.

Music Breakers Zuid

Music Breakers Zuid heeft er zin in! De groep speelt popmuziek, jazz, licht klassieke muziek en sound-tracks. Elke week komt de groep samen bij Muziekschool Amsterdam om samen met coach Emirhan Tuga te repeteren. Music Breakers Zuid treedt ook regelmatig op.

Check hier een filmpje van Music Breakers Zuid.

Het Trio

Check hier een filmpje van Het Trio.

 

Jonge Strijkers Ensemble

Het Jonge Strijkers ensemble is een groep met getalenteerde strijkers vanaf 12 jaar. Er wordt wekelijk gerepeteerd onder leiding van dirigent Nico Schippers. De Jonge Strijkers hebben meerdere keren in het Koninklijk Concertgebouw opgetreden en gewerkt met solisten als Lisa Jacobs, Maias Alyamani en Miroslav Petkov.

Check hier een filmpje van het Jonge Strijkers Ensamble.

Amsterdams Jongens en Meisjes Koor

De kinderen van het Amsterdams Jongens- en Meisjeskoor vinden het heerlijk om samen te zingen en op te treden. Er zit veel variatie in hun repertoire met swingende nummers, moderne en oude muziek én volksliedjes in verschillende talen.

Check hier een filmpje van het  Amsterdams jongens en meisjes koor.

16 snaren

De ’16 snaren’ is een sinds januari 2018 nieuw gevormd kwartet met strijkers van de Jonge Strijkers Amsterdam. Zij hebben op 3 februari meegedaan aan de Junior Kwartetdag van de Strijkkwartet Biennale Amsterdam 2018.

Check hier een filmpje van 16 snaren.

The Young Ones

Orkest The Young Ones repeteert elke week bij Muziekschool Amsterdam Noord. Het orkest bestaat uit jonge, enthousiaste blazers, tokkelaars, strijkers en accordeonisten. De kinderen, variërend tussen de acht en twaalf jaar, spelen vrolijke liedjes en worden begeleid door Nelleke de Ridder.

Check hier een filmpje van The Young Ones.

Rikke en Frédérique

Rikke en Frédérique kennen elkaar al sinds de basisschool. Het leek hen erg leuk om met elkaar een ensemble te vormen. Beiden zijn 13 jaar en Rikke speelt sinds 2009 viool en is sinds 2016 Excellence-leerling bij Muziekschool Amsterdam. Frédérique speelt sinds 2010 piano en is sinds 2014 Excellence-leerling.

Check hier een filmpje van Rikke en Frederique.

Music Breakers Junior

Music Breakers Junior speelt luchtige en vrolijk muziek. Licht klassiek, pop, jazz en sound tracks. De Music Breakers Junior is voor basisschoolleerlingen uit Amsterdam. Sinds september 2016 zijn ze enthousiast bezig met repeteren en optreden onder begeleiding van Emirhan Tuga.

Check hier een filmpje van Music Breakers Junior.

De  Strijkers

Alle dames (violisten) krijgen les van Judith van Driel (bekend van het Dudok kwartet).
Via deze weg is dit strijkkwartet ontstaan. Sinds een half jaar spelen De Strijkers samen en hebben ze in deze hoedanigheid meegedaan aan de Jeugdstrijkkwartetdag in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Op het repertoire staat: Dance Macabre – Saint Saëns Air – Bach

Check hier een filmpje van De Strijkers.