battle

De Amsterdamse Muziekprijs is een initiatief van Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord. Het is dé music battle voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

De winnaars gaan naar huis met € 500,- te besteden aan de eigen muziekgroep. Zo kan het bedrag uitgegeven worden aan een professionele studio-opname of een leuke muziekworkshop!

data

Er wordt vooraf niet bekend gemaakt hoe laat de groepen spelen. Dit om een gelijkwaardige en rustige competitie te waarborgen, zonder in-en-uitlopen van bands en publiek tijdens de speelblokken. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen de hele middag vrij houdt.

finale
zaterdag 14 april 2018 | DeLaMar Theater, zaal open: 12:45 uur, start programma: 13:00 uur.

voorrondes
zaterdag 10 maart 2018 | pop & jazz | Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10, Amsterdam
Alle deelnemers moeten om 13.00 uur aanwezig zijn. Op de dag zelf wordt de indeling van de groepen bekend gemaakt.

zondag 11 maart 2018 | klassiek & wereld | Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10, Amsterdam
Alle deelnemers moeten om 13.30 uur aanwezig zijn. Op de dag zelf wordt de indeling van de groepen bekend gemaakt.

coachingsdag voor finalisten
zaterdag 24 maart 2018 | Muziekschool Amsterdam locatie Centrum-Oost, Nieuwe Kerkstraat 122

hoe werkt het

De Amsterdamse Muziekprijs bestaat uit twee rondes. Je doet eerst mee aan een voorronde. Hoor je bij de beste groepen, dan ga je door naar de finale in het DeLaMar Theater. Zowel in de voorronde als in de finale wordt jouw groep beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals.

categorieën

Er kan deelgenomen worden in twee categorieën: jazz /pop en klassiek/wereldmuziek. Per categorie zijn er twee leeftijdscategorieën. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers op de dag van inschrijving (tussen 4 en 16 jaar) bepaalt in welke leeftijdscategorie een groep wordt ingedeeld.

prijzen

De hoofdprijs

in elke leeftijds-en genrecategorie bestaat uit €500 voor professionele coaching, videoclip of geluids-opname.
Alle finalisten maken daarnaast ook kans op de Publieksprijs van €500. Jouw groep kan er dus vandoor gaan met €1000 om uit te geven aan je muziekgroep!

Prijs voor iedereen

Ook krijgen álle groepen feedback van een professionele jury en krijgt elke groep een professionele videoregistratie toegestuurd van het optreden tijdens de voorronde.

prijzen pop/jazz

  • De winnende groep uit de jongste categorie mag optreden tijdens het Kinder Muziek Festival in Ruigoord op 9 en 10 juni 2018.
  • De winnende groep uit de oudste categorie mag optreden tijdens Smaakboulevard aan de Sloterplas. Het foodfestival vindt plaats op 30 juni 2018 (datum ovb).
  • Bestaat de winnende groep uit een duo (singer/songwriter) dan mag het groepje optreden tijdens festival The Brave op 25/26 augustus.
  • Voor beide categorieën: bestaat de winnende groep uit maximaal vier personen en wordt er enkel akoestisch gespeeld, dan mag de groep optreden bij de Concertzender.

prijzen klassiek/wereld

  • In het genre klassiek/wereld maken de winnende groepen in beide leeftijdscategorieën kans op een plekje op het podium van Klassiek op het Amstelveld!
  • De winnende groep uit de jongste categorie mag optreden tijdens het Kinder Muziek Festival in Ruigoord op 9 en 10 juni 2018.
  • De winnende groep uit de oudste categorie mag optreden tijdens Smaakboulevard aan de Sloterplas. Het foodfestival vindt plaats op 30 juni 2018 (datum ovb).
  • Voor beide categorieën: bestaat de winnende groep uit maximaal vier personen en wordt er enkel akoestisch gespeeld, dan mag de groep optreden bij de Concertzender.

online battle

En we gaan nog even door met leuke battles! Wil je nóg meer leuke prijzen winnen? Dan deel je hier een link van een video met jouw muziekgroep in actie. Gewoon een filmpje gemaakt met een telefoon tijdens het repeteren is al voldoende. Zorg er vervolgens voor dat ál je vrienden en familie dat liken! Heeft jouw groep de meeste likes op 9 maart 2018 om 17:00 uur (gedeeld door het aantal groepsleden)? Dan win je voor je hele groep een baseballcap, sweater of t-shirt, bedrukt met de naam of het logo van je groep!

spelregels

Hier vind je de spelregels van de Amsterdamse Muziekprijs 2018.