Hoe het werkt

finale pop, jazz, klassiek & wereldmuziek 

 

informatie voor de artiest

finale | zondag 19 maart, aanwezig 11:30 uur | DeLaMar Theater
adres artiesteningang: DeLaMar Theater Artiesteningang, Leidsekade 91, Amsterdam

 

informatie voor de toejuicher

finale | zondag 19 maart 13:00 uur | zaal open: 12:45 uur | DeLaMar Theater
adres locatie finale: DeLaMar Theater Marnixstraat 402, Amsterdam

De betaalde kaarten en de vrijkaarten voor de finale zijn uitverkocht en vergeven. Heb je een (vrij)kaart besteld maar kun je onverhoopt toch niet komen? Mail dan je naam en het aantal kaarten naar communicatie@muziekschoolamsterdam.nl. De mensen op de wachtlijst zullen je dankbaar zijn!

vrijkaarten ophalen finaledag
Heb je één of twee vrijkaarten aangevraagd, of heeft iemand anders dat voor jou gedaan? Haal ze dan op bij de Muziekschool Amsterdam balie in het DeLaMar Theater op de dag van de finale vóór 12:45 uur. Je hoeft niks mee te nemen: vermelding van de naam van degene die de kaarten heeft aangevraagd is voldoende.

 

battle

De Amsterdamse Muziekprijs is een initiatief van Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord. Het is dé music battle voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Speel of zing jij in een band, ensemble, orkest of koor en durf je de strijd aan met andere Amsterdamse muzikanten? Meld je dan vóór 22 januari 2016 aan! Wie weet sta jij dan wel met je groep in de finale op het podium van het DelaMar Theater!

De winnaars gaan naar huis met € 500,- voor professionele coaching, zodat je nog beter gaat performen. Ook mag het bedrag uitgegeven aan een professionele studio-opname of een leuke muziekworkshop!

hoe werkt het

De Amsterdamse Muziekprijs bestaat uit twee rondes. Je doet eerst mee aan een voorronde. Hoor je bij de beste groepen, dan ga je door naar de finale in het DeLaMar Theater. Zowel in de voorronde als in de finale wordt jouw groep beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals.

categorieën

Er kan deelgenomen worden in twee categorieën: jazz /pop en klassiek/wereldmuziek. Per categorie zijn er twee leeftijdscategorieën. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers op de dag van inschrijving bepaalt in welke leeftijdscategorie een groep wordt ingedeeld.

prijzen

De hoofdprijs in elke leeftijds-en genrecategorie bestaat uit €500 voor professionele coaching, videoclip of opname.
Alle finalisten maken daarnaast ook kans op de Publieksprijs van €500. Jouw groep kan er dus vandoor gaan met €1000 om uit te geven aan je muziekgroep!

Naast een geldbedrag krijgen de vier of vijf winnaars óók een optreden op de Concertzender.
De winnaars in de categorie pop/jazz plaatsen zich direct voor de grote Amsterdamse voorronde van Kunstbende op 14 mei in De Meervaart (mits zij tussen 13 -18 jaar zijn én eigen werk spelen; meer info hierover vind je op kunstbende.nl).

online battle

De online battle is afgelopen en gewonnen door de Extraordinary Rejects!
En we gaan nog even door met leuke prijzen! Wil je een live TV optreden winnen? Deel dan hier een link van een video van jouw muziekgroep in actie. Gewoon een filmpje gemaakt met een telefoon tijdens het repeteren is al voldoende. Zorg er vervolgens voor dat ál je vrienden en familie dat liken! De groep met de meeste likes krijgt nog vóór de voorronde een live optreden in De straten van Amsterdam op AT5.

spelregels

Hier vind je de spelregels van de Amsterdamse Muziekprijs 2017.