battle

De Amsterdamse Muziekprijs is een initiatief van Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord. Het is dé music battle voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Speel of zing jij in een band, ensemble, orkest of koor en durf je de strijd aan met andere Amsterdamse muzikanten? Meld je dan vóór 18 februari 2018 aan! Wie weet sta jij dan wel met je groep in de finale op het podium van het DelaMar Theater!

De winnaars gaan naar huis met € 500,- te besteden aan de eigen muziekgroep. Zo kan het bedrag uitgegeven worden aan een professionele studio-opname of een leuke muziekworkshop!

data

voorrondes
zaterdag 10 maart 2018 | pop & jazz | Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10, Amsterdam
zondag 11 maart 2018 | klassiek & wereld | Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10, Amsterdam

coachingsdag voor finalisten
zaterdag 24 maart 2018 | Muziekschool Amsterdam locatie Centrum-Oost, Nieuwe Kerkstraat 122

finale
zaterdag 14 april 2018 | DeLaMar Theater, tijd binnenkort bekend

hoe werkt het

De Amsterdamse Muziekprijs bestaat uit twee rondes. Je doet eerst mee aan een voorronde. Hoor je bij de beste groepen, dan ga je door naar de finale in het DeLaMar Theater. Zowel in de voorronde als in de finale wordt jouw groep beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals.

categorieën

Er kan deelgenomen worden in twee categorieën: jazz /pop en klassiek/wereldmuziek. Per categorie zijn er twee leeftijdscategorieën. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers op de dag van inschrijving (tussen 4 en 16 jaar) bepaalt in welke leeftijdscategorie een groep wordt ingedeeld.

prijzen

De hoofdprijs in elke leeftijds-en genrecategorie bestaat uit €500 voor professionele coaching, videoclip of opname.
Alle finalisten maken daarnaast ook kans op de Publieksprijs van €500. Jouw groep kan er dus vandoor gaan met €1000 om uit te geven aan je muziekgroep!

daarnaast krijgt de winnaar pop/jazz in de oudste leeftijdscategorie een wildcard voor de voorronde van Kunstbende op 15 april (mits de groep eigen werk speelt). Daarmee wordt de voorselectie van deze talentenjacht overgeslagen.

online battle

En we gaan nog even door met leuke battles! Wil je nóg meer leuke prijzen winnen? Dan deel je vanaf 1 december hier een link van een video met jouw muziekgroep in actie. Gewoon een filmpje gemaakt met een telefoon tijdens het repeteren is al voldoende. Zorg er vervolgens voor dat ál je vrienden en familie dat liken! De groep met de meeste likes op 1 maart 2018 wint een mooie prijs!

spelregels

Hier vind je de spelregels van de Amsterdamse Muziekprijs 2018.