Jasper Schalks (jurylid)

Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Kop van Noord-Holland, wonende in Amsterdam. Zijn muziek is het beste te omschrijven als Americana vergelijkbaar met de nummers op Neil Youngs’ Harvest of Ryan Adams’ Heartbreaker. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, wel om krachtige en mooie nummers te schrijven.

Sinds hij in 2013 begon met optreden met zijn eigen songs won hij drie lokale singer-songwritercontests, behaalde hij in 2016 de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten en werd hij in datzelfde jaar geselecteerd voor het rondreizende muziekfestival Popronde. In 2016 heeft Jasper in onder andere Paradiso, het Vondelpark Openluchttheater en de Melkweg gespeeld. Sinds 2017 is Jasper zowel solo als met band te boeken via For The Road Bookings. Zijn band bestaat uit violiste Mirte de Graaff, contrabassiste Madelief van Vlijmen en pedal-steel/dobro/mandolinespeler Leif de Leeuw. In het voorjaar van 2017 hebben Jasper & band in de MI5-studios te Hoorn hun debuut-EP opgenomen.