Emma van der Schalie (jurylid)

Emma van der Schalie begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen en rondde haar vioolstudie in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze haalde prijzen op verschillende concoursen en was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Emma is een van de violistes en oprichters van Fuse waarmee ze zo’n honderd concerten per jaar geeft, in zalen zoals het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, CarrĂ© en Paradiso. Daarnaast staat de groep op festivals zoals het Grachtenfestival, SAIL, Festival Classique en Wonderfeel. Fuse is de huisband van Podium Witteman en regelmatig te gast bij andere tv- en radioprogramma’s. In 2016 brachten ze hun debuutalbum Studio uit (genomineerd voor een Edison) en niet veel later maakten ze hun eerste buitenlandse tournee. Fuse is ook een graag geziene gast bij andere gezelschappen en werkte o.a. samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Marinierskapel, het Radio Filharmonisch Orkest en New Cool Collective. Sinds dit seizoen presenteert Emma voor de NTR het programma Podium Witteman Extra.