Lavinia Meijer (jurylid)

Harpiste Lavinia Meijer werd geboren in Zuid-Korea. Toen ze twee was werd ze geadopteerd en woont sindsdien in Nederland. Toen ze negen jaar was leerde ze harp spelen. Ze haalde de diploma’s Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Lavinia volgde ook vele masterclasses, onder andere bij Jana Bouskova, Isabelle Moretti en Daphne Boden.

Lavinia Meijer is altijd op zoek naar vernieuwing. Zo speelt ze samen met bijvoorbeeld multi-instrumentalist Òlafur Arnalds, en speelt ze klassieke versies van de muziek van Radiohead. Ze heeft ook stukken van componist Philip Glass mogen bewerken, en samen met hem opgetreden. Lavinia experimenteert ook met jazz, waarvoor ze zelfs een cursus volgde bij jazzharpist Park Stickney.

Lavinia is de enige klassieke artiest die met drie albums in de top 10 van de Nederlandse Rock Album lijst heeft gestaan. In totaal heeft ze nu zeven albums uitgebracht.