Categorie 3 wereld/klassiek

 Music Breakers Junior

Music Breakers Junior speelt luchtige en vrolijk muziek. Licht klassiek, pop, jazz en sound tracks. De Music Breakers Junior is voor basisschoolleerlingen uit Amsterdam. Sinds september 2016 zijn ze enthousiast bezig met repeteren en optreden onder begeleiding van Emirhan Tuga.

Harperdammers

De Harperdammers zijn harpleerlingen van Muziekschool Amsterdam. In het ensemble zitten leerlingen die anderhalf jaar les hebben, maar ook leerlingen die al langer harp spelen. Vijf van de zeven leerlingen zitten op de talentopleiding van Muziekschool Amsterdam: de Academie Klassiek. De Harperdammers treden een aantal keer per cursusjaar op.

Bachstraat Bende

Wij zijn het jongste strijkersensemble van Muziekschool Amsterdam. Als je minimaal één jaar les hebt, kan je al in de band meespelen. Je speelt dan eerst een minder moeilijke partij en als je wat verder bent, schuif je door naar de eerste viool. We spelen verschillende muziek: van oude, klassieke en romantische arrangementen tot western.

 F-Luitjes

De naam bestaat al ruim 25 jaar. De groep wisselt steeds van samenstelling en is de harde kern van blokfluitspelend Amsterdam. De naam F-Luitjes verwijst naar ‘kleine luitjes'(de kinderen), naar hun instrument, de fluitjes en naar de harde kern van Ajax supporters, de F-side. De F-Luitjes wonnen al eens de finale van het concours van het Concertgebouw!

Jonge Strijkers Kwartet

Het Jonge Strijkers Kwartet is afkomstig van Jonge Strijkers Amsterdam. Door samen muziek te maken worden muzikale talenten ontwikkeld op een leuke manier. De vier meiden van het Jeugdorkest zijn van plan om tijdens de voorronde de sterren van de hemel te spelen. Check hier een filmpje van het Jonge Strijkers Kwartet!