Remy van Kesteren (jurylid)

Denk je aan een harpspeler, dan denk je aan langharige, delicaat tokkelende nimfen. Maar nu is er Remy van Kesteren! Een type bij wie je op het eerste gezicht geen harp verwacht. Hij won de USA International Harp Competition 2013, de grootste harp competitie ter wereld, bereikte 500.000 bezoekers tijdens de Night of the Proms en onderneemt ambitieuze projecten, onder andere met choreograaf Hans van Manen in 2014. Als vijfjarige werd hij van de schommel gelokt door mysterieus getokkel uit een open raam. Op z’n tiende stapte Remy van Kesteren het Utrechts Conservatorium binnen en voordat hij de opleiding met de hoogste lof afrondde, kon hij al terugblikken op twee succesvolle edities van zijn eigen Dutch Harp Festival. Dat Van Kesterens carrière pijlsnel uit de startblokken schiet, schrijft hij zelf toe aan zijn voormalige lerares, Erika Waardenburg, de hofleverancier van de Nederlandse harpscene. Remy is een ster in het toegankelijk maken van klassieke muziek voor jongeren.

Ken je Remy niet uit de muziekwereld? Dan misschien wel van het tv programma Wie is de Mol. Hij deed in 2016 namelijk mee!