Jury compleet!

De jury voor de finale van de Amsterdamse Muziekprijs 2017 is bekend! En we zijn best wel heel erg trots op de grote namen die straks in de jurystoelen zitten.

Dat zijn namelijk niemand minder dan Harpist Remy van Kesteren, Singer /songwriter Anna Rune en componist Selim Doğru!

En dat het niet de minsten zijn blijkt wel uit hun muzikale CV. Zo won Remy de USA International Harp Competition 2013, de grootste harp competitie ter wereld, en onderneemt ambitieuze projecten, onder andere met choreograaf Hans van Manen in 2014. Anna heeft ook behoorlijk wat noten op haar zang: zij is een jonge singer-songwriter uit België die haar ‘klassieke vingers’ in de popmuziek heeft gedoopt. Anna wordt wel eens de Vlaamse Regina Spektor genoemd: hinderlijk goed en belachelijk getalenteerd. tot slot studeerde Selim Doğru piano aan de Marmara Universiteit in Istanbul. Hij rondde de studies klassieke en elektronische compositie af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en aan het Rotterdams Conservatorium.

Natuurlijk wordt de finale in het DeLaMar Theater op 19 maart weer op humoristische wijze aan elkaar gekletst door een van de leukste presentatoren die er rondlopen: Gregor Bak.

Inschrijven voor de Amsterdamse Muziekprijs kan nog tot 22 januari 2017!