Selim Dogru (jurylid)

Selim Doğru (1971) studeerde piano aan de Marmara Universiteit in zijn geboorteplaats Istanbul. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium rondde hij de studies klassieke en elektronische compositie af. Doğru schrijft klassiek-moderne muziekstukken voor bijzondere instrumentaties. Zijn werken zijn in binnen- en buitenland uitgevoerd in allerlei bezettingen, van symfonieorkest tot zigeunerband. Doğru ontwikkelde een multidisciplinaire werkwijze; de integratie van muziek, poëzie, dans en multimedia resulteerde in de multimediale performance Metamorfose. Sindsdien zette hij deze lijn voort in diverse andere werken, waaronder Medcezir, met het Axyz Ensemble en musici uit Turkije, en Mensen Landschappen, uitgevoerd door Trio To Be Sung. Daarnaast heeft Doğru veel geschreven voor muziektheatervoorstellingen en mime- en dansvoorstellingen. Selim Doğru heeft de organisatie reART Collective opgericht waarin zijn multidisciplinaire en multiculturele visie verder wordt ontwikkeld en waarin gezocht wordt naar nieuwe artistieke vormen en verbindingen tussen disciplines, culturen en maatschappelijke ontwikkelingen.