Vernon Chatlein (jurylid)

Vernon geeft percussie- en drumlessen bij Music For Life. Hij is een Curaçaose multi-percussionist met een achtergrond in Afro-Cuban, Latin en Jazz. Vernon wordt beïnvloed door veel verschillende muziekstijlen zoals rock, hip-hop, jazz, Afrikaanse stijlen en muziek uit het midden-oosten. In 2011 heeft hij de Stichting Jazz Talent Award gewonnen. Dit was het startpunt van zijn band Vernon Chatlein’s Elements.

Na het afronden van zijn ICT studie aan de Universiteit van Amsterdam, besloot Vernon zich te gaan verdiepen in de muziek. Hij woonde 2 jaar op Cuba en had zich gespecialiseerd in de afro-Cubaanse traditie. Terug in Amsterdam studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en ontwikkelde zich verder in jazz en pop.

Vernon treedt met verschillende internationale en Nederlandse artiesten en groepen op. Onder deze artiesten vallen Alex Brown (US), Luigino Rosaria (US), Randal Corsen (Curaçao), Tania Kross (Curaçao), Marlon Titre (NL), Malando Orkest (NL), Izaline Calister (Curaçao), Kuenta i Tambú (KiT). Vernon stond ook al op vele internationale podia: ‘Festival de jazz NaguaNagua (Venezuela), The Baltimore-Washington Jazz Festival, Teatro Bellas Artes (Havana), Saulkrasti Jazz Festival (Letland), North Sea Jazz Festival (Rotterdam), Dizzy’s Club Coca Cola – Jazz at the Lincoln Center (NY) en Caribbean Jazz Festival (Aruba).

Naast zijn jazzgroep Vernon Chatlein’s Elements tourt Vernon in de Verenigde Staten en Azië met zowel de groep Kuenta i Tambú, als het Malando Orkest.