Anna Rune (jurylid)

Het volwassen geluid van de 22-jarige singer/songwriter Anna Rune uit België maakt het moeilijk te geloven dat ze nog maar net begonnen is met haar muzikale carrière. Dochter van een altviolist en een fluitist die rond de wereld toerde, groeide Anna op in een klassiek nest. Op jonge leeftijd deed ze al mee met klassieke pianowedstrijden, maar al snel ontdekte ze een andere passie; namelijk het schrijven en zingen van haar eigen muziek. Na het winnen van de Nationale Muziek Competitie Kunstbende in 2011, stond ze als finalist in 2012 in Imagine, waar ze de SABAM prijs won.  Anna had op 18 jarige leeftijd ook de eer om de wereldberoemde Belgische jazzpianist Jef Neve te ondersteunen met haar eigen songs. Jef Neve zei over haar: “Anna heeft talent, is frivool en koppig en loopt met een ongekende charme recht op haar doel af. Maar bovenal is het haar muziek die mij doet bewegen. Proost op de ambitie van de jeugd! ” Met haar cover van het nummer Creep van Radiohead kwam Anna in de top 50 van België te staan. Dit alles gebeurde nog voordat ze begon aan haar studie op de Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Daar volgde ze de studie Vocal en Songwriting studies. Ze studeerde Cum Laude af en bracht rond die tijd ook haar eerste EP uit: “Unfolding Immensity” (2014). Daarnaast was ze de eerste vrouw die het nationale televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ won. Ook speelde zij op festivals als Sziget, Pinkpop, North Sea Jazz festival en Songbird en ze stond in het voorprogramma van Kensington, Asaf Avidan, Asgeir en Blaudzun. Anna’s muziek is vol met drama en sfeer. Haar teksten zijn doorspekt met metaforen en subtiele raadsels over de mysteries van het leven, de liefde en verlangen. Meestal streelt ze je hart maar soms slaat ze je met haar songs hard in je gezicht. Als componist en pianist, is Anna Rune klaar om een heldin te worden van de hedendaagse muziek.