Vincent Henar (jurylid)

Basgitarist Vincent Henar (Paramaribo, 1958) is oprichter van de toonaangevende Afro-Caribische jazzband Fra Fra Sound uit Amsterdam. De formatie begint als vertegenwoordiger van de zogeheten Paramaribop en laat zich inspireren door muziek uit Afrika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten. Onder de noemer Fra Fra Big Band wordt opgetreden met een blazerssectie. Fra Fra Sound geeft concerten in meer dan vijftig landen in Europa, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Azië en de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten is het optreden voor Nelson Mandela in Zuid-Afrika tijdens de wereldmilieuconferentie in 2002. Henar is jarenlang als woordvoerder en producer betrokken bij de Associatie van Surinaamse Musici (SMA). Hij is oprichter van de Multi Music Federation en initiatiefnemer van verschillende multiculturele muziekeducatieprojecten in Amsterdam. Vincent Henar wordt in 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.